NÄSTAN DAILY NEWS ARKIV

BLOGGEN FARBRORN.COM BÖRJADE SOM EN PUBLICERINGSKANAL FÖR SERIEN FARBRORN…

Söndagen den 28.04.2013

Detta är fortsättningen på gårdagens avslöjande. Så du som inte läst gårdagens inlägg läs det före du läser dagens inlägg, så förstår du vidden av detta avslöjande.

KORRE-O-ÖRN

Lördagen den 27.04.2013

Med risk för att bli riktigt tjatig fortsätter jag med djurtemat. Jag har nämligen fått breaking news från mina djurvänner igen.

”Flygekorrar kan stoppa bostäder”

Den 24.04.2013 kunde man läsa denna rubrik i Vasabladet. Läser man bara rubriken, börjar man kanske undra, hur dessa små varelser kan stoppa byggnationen av hela bostadsområden. Jag kan nedan, avslöja vem som egentligen planerar var och hur ”mänskliga” byggprojekt skall genomföras.

Eftersom flygekorren som art anses vara sällsynt måste vi människor skydda arten. Detta måste beaktas i samband med planeringen av t.ex. bostadsområden. Av någon anledning har flygekorrarna också fått denna information och eftersom flygekorrar inte bara är sällsynta utan också smarta…

TVÅ-FLYGEKORRAR

Fortsättning följer…

 

Fredagen den 26.04.2013

Jag hänger kvar på rovdjurs- och skarvtemat. Har nämligen fått hemliga rapporter från mina djurvänner…

SKARVEN-O-KRÅKAN-2

 

Torsdagen den 25.04.2013

sve-fi-norge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onsdagen den 24.04.2013

Igår behövde Koschungin hjälp med objudna gäster. Han har haft en del problem med rovjursbesök på sistone.

korsung-RÅDGIVNING-2

Tisdagen den 23.04.2013

Det verkar som om det är en landskapskamp i ankdammen. Ingen har väl undgått att höra om sammanslagnings planerna mellan yrkeshögskolorna Novia och Arcada. Till och med jag har nämnt dem tidigare. I bl.a. dagens VBL kan man läsa om denna landskapskamp. Vem som sist och slutligen får som de vill i denna historia är det svårt att sia om. Men på dagisnivå är besluten redan fattade…

ARCADA-TORN

 

 

Måndagen den 22.04.2013

I dagens VBL och gårdagens HBL kan man läsa att konstsamfundets VD Kaj-Gustaf Bergh tycker det är skrämmande hur mycket man på finlandssvenskt håll satsar på regionerna. Han menar att -”Svenskfinlands huvudstad är varken Jakobstad, Vasa eller Ekenäs utan Helsingfors, där regeringen sitter”. Därför valde NÄR-TV i Närpes att brådskande skicka Lasse Eriksson till Helsingfors för att se hur dessa finlandsvenska mår.

NÄRTV-OK

Söndagen den 21.04.2013

Farbrorn jobbar med sin facebook sida…kommer snart…

copy-cropped-farbrorn1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lördagen den 20.04.2013

Häromdagen ringde Koschungin till myndigheterna. Han hade problem med objudna gäster och behövde råd. Det är ju inte alltid som myndigheterna pratar samma språk, fast man pratar tydligt och dom förstår vad man menar…

korsung-FODERRÅDGIVNING

 

Fredagen den 19.04.2013

På ljugarbänken med Koschungin…

KORSUNG-BÄNK-SKVALLER-ok

 

 

Torsdagen den 18.04.2013

Tecknad i min ungdom…men texten är ny och innehållet aktuellt…

VBL-i-park

Onsdagen den 17.04.2013

Det verkar som om baksmälla är smittsam i Europa. Det visste jag inte, men man lär så länge man lever.

sve-fi-cypern

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Och så inrikes…

Om du har möjlighet, gå och läs dagens Vasablads ledare och kom tillbaks och läs mitt allra första inlägg på ” NÄSTAN DAILY NEWS”. Nu kanske du undrar vem Vasabladets hemliga källa är…okej, jag erkänner, men säg ingenting åt någon!

Tisdagen den 16.04.2013

Det finns ingen som är så lugn som min vän Koschungin. Här om dagen när jag läste tidningen och han pratade om brunstighet, räv parning och minkpriser försökta jag lura honom…

KORSUNG-BÄNK-SPINDEL

De finns inget som får honom nervös. Inga terroristattacker, inga nordkoreanska atombomber…möjligen rävflickorna.

 

Måndagen den 15.04.2013

I mitten av februari besökte en livs levande varg Vasa centrum. I samma veva beslöt man att anlägga konstgräsplan i staden och dessutom började man på allvar diskutera var man ska uppföra ett för staden anständigt musik- och kulturhus. I samma veva tog staden också beslut om att stänga barnens eftisverksamhet redan klockan 16.00. VARG-VASA

Att storebror Helsingfors har en konsertsal är väl ok, men att lillebror Jakobstad har en är ju rent skandalöst. Man måste prioritera när det är varg- och spartider, eller hur?

Söndagen den 14.04.2013

Farbrorn e trött idag…

Lördagen den 13.04.2013

Bara några veckor kvar till hockey VM. Då vet man ju hur det låter och luktar från vårt västra grannland om det går bra…Går det dåligt däremot är skridskorna dåligt vallade, hjälmen felknäppt och pucken för rund.

Denna är tecknad för länge sedan, men alltid aktuell när det e hockey, eurovisionen, skid VM, OS…

 

SVERIGE-PROPAR

 

 

 

Fredagen den 12.04.2013

När jag var ung var det oerhört viktigt med förebilder, man såg upp till präster, lärare och tom. politiker.

FÖRE-O-E-BILD

Ni vet ju hur det är med barn, de gör inte som man säger utan som man gör. Tänk om samma sak gäller hela Finlands befolkning. Vi uppmanas att betala skatt och inte understöda skattefusk. Samtidigt har vi en minister som anlitar svartjobbare och statliga företag som undgår skatt genom att ha dotterbolag registrerade i skatteparadis. Ovanpå allt detta har vi statsminister som utan konkurrensutsättning med statliga medel, ger en kompis uppdraget att fixa en undersökning enligt ”det här vill jag att du skall komma fram till principen”.

Okej, hur det nu riktigt var med dessa historier kanske inte är riktigt klart och det är ju småbrott. Jag kan dessutom själv erkänna att jag har gjort något galet någon gång, men det är inte det som är poängen.

Utan vilka signaler sänder detta oss ”vanliga dödliga”. Håller vi äntligen på att bli riktiga Européer, jiippiiii!

Torsdagen den 11.04.2013

Var tusan är växthuseffekten? Borde vi fjärta mer för att öka koldioxid och metan mängden i miljön och därigenom försnabba vårens ankomst? Eller kanske vi borde flytta på oss?

(som sagt ser du dåligt tryck på bilden)

FI-TAIJLAND

Onsdagen den 10.04.2013

Österbotten är som sagt känt för många olika saker. Energiklustret, landhöjningen…

(ser du dåligt tryck på bilden)

Finkan-ok

 

Tisdagen den 09.04.2013

Som med all konst är denna fri att tolka som man vill. Men det lär ju vara så att björnen börjat röra på sig…

(ser du dåligt tryck på bilden)

ryska-björnen-2-förstorad

Måndagen den 08.04.2013

Alla har någongång vaknat av en mardröm. Vad brukar jag göra vid dessa tillfällen? Jo, jag brukar tänka att alltid finns det någon som har det värre. Alla har väl hört om sammanslagnings planerna mellan yrkeshögskolorna Novia och Arcada. Det kan inte var lätt att vara Calle när man är osams i ankdammen…

(ser du dåligt tryck på bilden)

ANKDAMMEN

 

Söndagen den 07.04.2013

Denna är skapad för länge sedan. Men den talar fortfarande för sig själv…

 

Fi-sisu

Lördagen den 06.04.2013

Häromdagen träffade jag min vän Koschungen. Han pratade som vanligt om brunstighet, räv parning och minkpriser, medan jag satt och läste tidningen…

(ser du dåligt tryck på bilden)

img-130406111318Jag vet att jag börjar bli gaggig, men är det bara jag som tycker att jag läser samma nyheter varje dag? Det verkar som om Finland fått en ny religion som heter fusion och sammanslagning. Om man tillber denna Gud kommer allt att bli bättre, sägs det. Det är bara de att jag gärna skulle läsa denna religions bibel innan jag börjar tro. Finns den på biblioteket?

 

Torsdagen den 04.04.2013 (uppd. 05.04.2013)

Ibland blir det fel rätt, fast man följer receptet…

(ser du dåligt, tryck på bilden)

kock

Ungefär 10 h efter att denna publicerats här, kunde man läsa följande rubrik på Iltalehti: ”Huhhuh mikä soppa, hallitus…”

Kanske ni någon gång funderat över vem Iltalehtis hemliga källa är…okej, jag erkänner, men säg ingenting åt någon!

 

8 thoughts on “NÄSTAN DAILY NEWS ARKIV

Kommentera